Werken bij de tandarts, dit moet je weten voordat je solliciteert!

Werken bij de tandarts is een unieke werkplek die niet voor iedereen is weggelegd. Er zijn in een tandartsenpraktijk vaak veel verschillende rollen, die afhankelijk zijn van de grootte en het soort praktijk waar je precies in zou willen werken. Voor sommige van de banen, zoals bijvoorbeeld mondhygiënist, is een specifieke opleiding vereist, maar dat is lang niet in alle gevallen zo. Daardoor kan het een hele interessante werkplek zijn wanneer je op zoek bent naar een compleet nieuwe werkomgeving. Lees snel verder of kijk naar de vacatures in Groningen!

Welke opleiding heb ik nodig?

Voor veel van de praktische rollen in een tandartspraktijk is een specifieke opleiding een harde vereiste. Dit is ook niet gek, aangezien er veel kennis is die je niet zomaar in de praktijk kunt gaan leren. Dat geldt echter lang niet voor alle banen die in een tandartspraktijk te vinden zijn. Zo zijn er natuurlijk ook gewoon mensen nodig die de receptie bedienen, en de administratieve werkzaamheden moeten ook gewoon gebeuren. Daardoor is het ook zonder specifieke opleiding alsnog goed mogelijk om in een tandartspraktijk te gaan werken! Het is een kwestie van een rol vinden die goed bij jouw vaardigheden past.

Andere belangrijke zaken om rekening mee te houden

Er zijn wel een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden voordat je besluit te gaan solliciteren. Zo is het goed om te weten dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen verschillende praktijken: sommige zijn erg groot, hebben veel patiënten en daarom ook tientallen mensen in dienst, terwijl andere juist erg kleinschalig zijn, en misschien met slechts 5 personen functioneren. Alhoewel beide zijn voordelen kennen, is het wel handig om vooraf na te denken over het soort werkomgeving waar je naar op zoek bent. Dit kan namelijk behoorlijk verschillen afhankelijk van de praktijk. Denk daar dus eerst over na voordat je een kijkje neemt!

Leave a Reply