Vragen over het product

Het bleken van de tanden is niet schadelijk. De tandenbleekgel van Labdirect.info pakt de verkleuringen van het tandglazuur aan en zorgt er daarmee voor dat de tanden er witter uitzien. Dit heeft geen schadelijke gevolgen voor de tanden. De werkzame stof in de bleekgel van LabDirect is carbamideperoxide. Dit heeft een zachte werking vergeleken met het vaak gebruikte agressieve waterstofperoxide. Lees hier meer over veilig tanden bleken.
Het bleken van de tanden is veilig. De tandenbleekgel van Labdirect.info pakt de verkleuringen van het tandglazuur, zoals gele tanden aan en zorgt er daarmee voor dat de tanden er witter uitzien. De bleekgel is zorgvuldig geselecteerd op veiligheid en effectiviteit. De werkzame stof in de bleekgel van LabDirect is carbamideperoxide. Dit heeft een zachte werking vergeleken met het vaak gebruikte agressieve waterstofperoxide. Tanden bleken met LabDirect.info heeft geen schadelijke gevolgen voor de tanden. Lees hier meer over veilig tanden bleken.
Of tanden bleken gevoelig is hangt af van de werkzame stof in de bleekgel die gebruikt wordt. De bleekgel van Labdirect.info heeft de werkzame stof carbamide-peroxide. Vergeleken met de vaak gebruikte waterstofperioxide leidt de werkzame stof in de bleekgel van LabDirect.info nauwelijks tot gevoelige tanden. Mocht er toch onverhoopt gevoeligheid optreden dan dient er een pauze in het bleken genomen te worden todat de gevoeligheid is verdwenen.
Het is niet goed te voorspellen hoelang de tanden wit zullen blijven. De tanden zullen langzaam weer minder wit worden. De snelheid is mede afhankelijk van wat je eet en of je rookt. Wij adviseren om met enige regelmaat de tanden te blijven behandelen om gele tanden te voorkomen en dezelfde kleur te behouden. Dat kan één keer per jaar een paar behandelingen of vaker per jaar al naar gelang uw wensen.
Het verschil tussen de 3 tandenbleeksets die we aanbieden in de shop is het aantal syringes met bleekgel. In de meeste gevallen is de Starters Tandenbleekset Medium de beste keuze. Hiermee kunnen zo’n 40 behandelingen worden uitgevoerd en is het dus mogelijk om mooie witte tanden te krijgen. Als je het eerst rustig wil proberen kan dat met de Starters Tandenbleekset Small. Als je na het bleken ook de tanden regelmatig wil blijven bleken om de juiste kleur te handhaven dan adviseren wij de Starters Tandenbleekset Large aan te schaffen. Met deze set kan je na de eerste bleekbehandeling ook nog diverse nabehandelingen blijven doen om de kleur te handhaven. Bijkomende voordeel van de Starters Tandenbleekset Large is dat deze de meest voordelige is.
Ja, dat is mogelijk. Door alleen bij de tanden die je wil bleken een beetje bleekgel in de bleeklepel te doen worden alleen die tanden gebleekt.
Als je gaatjes gevuld zijn kan je gewoon bleken. Kronen, bruggen, composieten en vullingen worden echter niet lichter met tandheelkundige bleekmethodes. Als de gaatjes niet gevuld zijn kan er in sommige gevallen gevoeligheid optreden. Mocht dat gebeuren kan je natuurlijk besluiten te stoppen en eerst de gaatjes te laten vullen bij de tandarts.
Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen zure producten die de tanden op lange termijn poreus maken, en sterk gekleurde producten die de tanden kunnen verkleuren. Qua zure producten kan je aan fruit denken zoals citrusvruchten maar ook aan bijvoorbeeld augurken. Het verkleuren van je gebit vindt plaats door producten als koffie, wijn, bessen, bieten, curry en sojasaus. Roken zorgt ook voor het verkleuren van de tanden. Ons advies is om deze etenswaren met mate te gebruiken, en af en toe de tanden weer een bleekbehandeling te geven om de gewenste kleur te behouden.
Jazeker. We verkopen onze professionele bleekgel in verschillende aantallen van syringes (spuitjes). In combinatie met elke bleeklepel kan onze bleekgel gebruikt worden. Als je een bleeklepel zonder Led Booster hebt, adviseren we je wel een bleeklepel met Led Booster aan te schaffen. Dit is niet noodzakelijk maar zorgt wel dat je sneller kan bleken.

Vragen over tanden bleken

Tanden bleken is een proces dat verkleuringen van het tandglazuur en de inwendige tand aanpakt. Onze tandenbleekset bevat een effectieve bleekgel met een bleeklepel, die 10 minuten per keer over de tanden gedragen wordt. Hoewel veel mensen al na een paar behandelingen een witter effect bemerken, duurt het gewoonlijk tussen de 20 tot 40 behandelingen voordat het proces is voltooid. Dit geldt voor alle thuis-bleeksystemen, onafhankelijk van de leverancier. Je kan dit aantal uren verdelen over enkele dagen, indien snelheid gewenst is, maar ook over enkele maanden indien snelheid niet van belang is. Professionele bleekgel met een carbamide-peroxide is het meest effectief bij het bleken van het gebit. Zie ook de werkwijze met 3 eenvoudige stappen onderaan de pagina.
Het led-licht versnelt het proces van het bleken van de tanden aanzienlijk. De Led Booster maakt het mogelijk in stapjes van 10 minuten te bleken. Bijvoorbeeld twee keer 10 minuten op een dag. Desgewenst kan je de Led Booster een paar keer achter elkaar te gebruiken. Zonder de Led Booster zou één behandeling ongeveer een uur duren. De Led Booster wordt bij alle tandenbleeksets standaard meegeleverd.
De bleekgel verwijdert de meeste verkleuringen door een subtiel proces dat bijvoorbeeld de gele tanden bleekt. Doordat het actieve bestanddeel in de gel (sodium parborate) afgebroken wordt en de zuurstof reageert op de verkleurde organische resten, vindt oxidatie plaats, hetgeen resulteert in een wittere kleur. Dit proces zorgt ervoor dat uw gebit de natuurlijke, onverkleurde staat terugkrijgt. De structuur van uw tanden blijft onveranderd. De veiligheid en effectiviteit van dit systeem is bewezen door jarenlange klinische tests. Meer dan 95% van de behandelde personen kreeg als resultaat wittere tanden. Kronen, bruggen, composieten en vullingen worden echter niet lichter met tandheelkundige bleekmethodes.
Je spuit ongeveer een derde (1 milliliter) van de inhoud van één syringe in de bleeklepel.
Dit kan geen kwaad maar maakt je gebit niet sneller wit. Doorslikken kan geen kwaad.
Dit hangt af van de periode dat je je tanden bleekt. Hoe langer je doorgaat met het bleken des te witter je tanden worden. Labdirect is gespecialiseerd in witte tanden! Je krijgt bij je bestelling een kleurschaal meegeleverd zodat je zelf de voortgang van het tanden bleken kunt bijhouden. Afhankelijk van hoeveel je je tanden wilt bleken bestel je de Starters tandenbleekset small, medium of large. Veelal wordt begonnen met de medium tandenbleekset en wordt er daarna desgewenst aanvullende bleekgel besteld.
Het is een transparante gebitshoes die nauwkeurig over je tanden past en ontworpen is om de bleekgel optimaal op zijn plaats te houden. In de bleeklepel breng je de bleekgel aan en deze plaats je je tanden in de bleeklepel. Zowel de onderste als de bovenste tanden kunnen gelijktijdig gebleekt worden.

Retourneren

Mocht je je na het aanschaffen van een product bedenken dan heb je 14 dagen te tijd ons daarvan op de hoogte te stellen. Dit dient schriftelijk te gebeuren, bij voorkeur via het emailadres klantenservice@labdirect.info. Daarna dient het product binnen 14 dagen geretourneerd te worden. De portikosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening. LabDirect.info zal het aankoopbedrag na ontvangst van het product binnen 14 dagen terug betalen. Uiteraard dient het product in de originele staat te worden geretourneerd. Reeds gebruikte producten kunnen niet geretourneerd worden.
We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar klantenservice@labdirect.info. We lossen je klacht namelijk graag op. U kunt hierbij gebruik maken van ons modelformulier. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Het is ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.”