Voorkom rugklachten tijdens je wandeling met deze 4 tips

Eén van de eenvoudigste dingen die we kunnen doen om gezond te blijven is wandelen. Helaas komt het vaak voor dat je tijdens het lopen last krijgt van rugklachten. De motivatie is daardoor vervolgens ver te zoeken. We leggen je graag uit hoe je de klachten kunt voorkomen. Als de rugklachten die je hebt tijdens het wandelen echt niet overgaat met de onderstaande tips kun je ervoor kiezen om een bezoek te brengen bij fysiotherapie Maastricht of natuurlijk in een andere plaats.

Tip 1: Zorg voor goede wandelschoenen

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar toch zien we in de praktijk dat veel mensen niet beschikken over goede wandelschoenen. Dat is echter wel heel erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat de voeten maar ook de enkel op de juiste manier kunnen worden ondersteunt. Dat resulteert weer in een goede lichaamshouding waardoor je rug minder belast wordt.

Tip 2: Zorg dat je pauzeert

De tweede tip die we je graag mee willen geven is om regelmatig een pauze te nemen. Zeker wanneer er sprake is van een lange wandeling. Er is altijd wel een bankje te vinden waar je even kunt gaan zitten. Je rug wordt dan tijdelijk niet belast waardoor het kan herstellen. Een pauze van vijf tot tien minuten is voldoende.

Tip 3: Maak niet gelijk een lange wandeling

Als je niet zo heel vaak wandelt is het niet verstandig om te gaan beginnen aan een wandeling met een groot aantal kilometers. Je lichaam moet hier eerst aan kunnen wennen. Als dat je doel is, is het belangrijk om het eerst rustig op te bouwen. Op het internet zijn er eventueel ook verschillende schema’s te vinden.

Tip 4: Recht vooruit kijken tijdens het lopen

Het klinkt misschien onbelangrijk, maar het is van groot belang dat je recht vooruit kijkt als je aan het wandelen bent. Doe je dat niet, dan zal het gewicht van je hoofd de rug belasten waardoor er pijn in de rug kan ontstaan. Probeer het maar eens een aantal minuten uit en je zult direct het verschil merken. Tevens kun je dan ook veel beter genieten van alles wat je om je heen ziet.

 

Leave a Reply