Wat moet je weten voor je je tanden bleekt?

Wat moet je weten voor je je tanden bleekt?

Het kan niet worden ontkend dat goede, schone en witte tanden je zelfvertrouwen kunnen vergroten. Dit komt omdat tanden in dergelijke omstandigheden niet alleen goed zijn voor je gezondheid, maar ze zijn ook esthetisch. Met zulke tanden kun je zoveel glimlachen als je wilt, vooral als je foto’s maakt. Dit is ook de reden waarom veel mensen naar de tandarts of schoonheidskliniek gaan om hun tanden te laten bleken. Dit soort behandelingen kan ook door een schoonheidsspecialiste worden gedaan omdat het wordt aangeleerd in een schoonheidsspecialist opleiding Rotterdam. Steeds meer mensen kunnen deze behandeling doen. Voordat je echter de behandeling krijgt om je tanden witter te maken, zijn er drie dingen die je moet weten.

De gebruikte methode

Eerst moet je de gebruikte methode kennen. Er zijn twee soorten bleekbehandelingen: professionele en niet-professionele bleekbehandelingen, en verschillende processen werken beter voor verschillende mensen. Professioneel bleken wordt gedaan in een tandartspraktijk met een bleekoplossing die waterstofperoxide bevat. De tandarts zal het op je tanden aanbrengen en ze vervolgens blootstellen aan een lichtbron om het proces te versnellen. Daarna draag je ongeveer een uur lang een blauw/groene gel-mondbeschermer, die je gevoelige tandvlees beschermt tegen de peroxide. Aan de andere kant houdt niet-professioneel bleken in dat je zelf een huismiddeltje toepast (gels, strips en trays zijn beschikbaar). Houd er echter rekening mee dat deze methoden doorgaans niet zo goed werken als professioneel bleken en alleen kunnen worden gebruikt om de resultaten te behouden (niet om ze te verbeteren). Maar toch, de niet-professionele behandelingen die kunnen worden geleerd in een schoonheidsspecialist opleiding Apeldoorn kunnen nuttig zijn om je tanden voor een periode wit te houden.

Je verwachting

Ten tweede moet je weten wat je verwachtingen zijn. Het lijdt geen twijfel dat wittere tanden er geweldig uitzien en je helpen om je zelfverzekerder te voelen. Houd er echter rekening mee dat bleken geen remedie is voor vlekken op je tanden. Het is gewoon iets dat ze minder zichtbaar kan maken. Het zal ook geen scheuren of chips in glazuur verwijderen. Je wilt er zeker van zijn dat je de juiste behandelingsmethode voor je tanden kiest. Als je gezonde tanden wilt hebben, is het bleken van je tanden natuurlijk niet voldoende. Je moet andere tandheelkundige behandelingen ondergaan om dat doel te bereiken. Aan de andere kant, als je tanden al gezond, schoon en in goede staat zijn, hoef je ze alleen maar witter te maken om ze nog beter te maken. Natuurlijk is het ook mogelijk om je tanden te bleken zonder tandheelkundige behandelingen voor de gezondheid van je tanden. Het wordt echter niet aanbevolen omdat het nutteloos is als je mooie, maar ongezonde tanden hebt.

Hoe lang de effecten aanhouden

Het is belangrijk om te weten hoe lang het duurt voordat de effecten van bleekbehandelingen aanhouden. De typische tijd is ongeveer zes maanden, maar het kan van persoon tot persoon verschillen, afhankelijk van hun gewoonten en genen. Rokers hebben niet alleen meer moeite om hun parelwitte wit wit te houden, maar mensen die veel koffie en wijn drinken, hebben ook een verhoogd risico op vlekken. Er zijn producten beschikbaar die kunnen helpen bij vlekken nadat de bleekbehandelingen zijn uitgewerkt, maar als je je aan een bleek regime houdt, kun je je parelwitte tanden voor langere tijd helder en wit houden.

Leave a Reply